-
Innholdsteller
44 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
1
Alt skrevet av støff
-
Den er nok ca. der ja, så da bare takker jeg for gode innspill som tas med videre.
-
Da tar jeg med en ny sensor neste gang det skal bestilles deler. Men er det noen fellesnevner for viserne til oljetemp. og vanntemp. siden disse viser nokså likt? Tankmåler er korrekt, og viser for oljetrykk ser også ut til å være fornuftig.
-
Det sitter lufteventil på slangen til varmeregisteret. Tok en ekstra runde med lufting i går, og fikk ut noe i ventilen på radiatoren. Vedlagt bilder tatt etter en halvtimes kjøretur i dag. Registrerte forøvrig at nykkingen var mye mindre fremtredende (Placebo?), men fortsatt tilstede. Skal prøve å justere opp litt til på DPR-en samt bytte nevnte deler. Har trua på at det blir bra :-)
-
Jeg vet at det er flere temp.givere, og burde sikkert forklart meg bedre. Instrumentet viser i overkant av 60 grader, men det er målt 477 Ohm på giveren til ECU. Siden dette harmonerer antar jeg at temperaturen som vises er ca. riktig. Bilen har knapt vært kjørbar de siste to årene, så hva temperaturen var før bytte av termostat tør jeg ikke si noe om. Termostat og frostvæske ble byttet da fargen på kjølevannet var heller ubestemmelig, og av uviss alder. Lufting ble utført iht. manual, men det kan jo ikke utelukkes at det kan være noe luft i systemet. Det er dog ingen andre indikasjoner på at det er det.
-
En liten oppdatering. DPR trengte en justering, og ligger nå på fra -0,11 til 2,43 mA med varm motor. Har ikke prøvekjørt nå, så det får ligge så lenge. Blir bytte av fordelerlokk, rotor og pluggledninger uansett. Imidlertid la jeg merke til at motoren ikke blir ordentlig varm. Selv om den nå har stått og gått mens jeg har testet, og vifta har slått inn, viser instrumentet bare drøye 60 grd. Dette samsvarer med verdien på temp.giveren som da måles til 477 Ohm. Byttet termostat i forbindelse med skifte av frostvæske for tre uker siden... Kan den nye termostaten være defekt, eller kan det være andre syndere her??
-
Det er manuell. Det ble gjort en liten justering av DPR, og jeg mener å huske at strømtrekket lå rundt 1-1,5 mA. Kan måle den igjen, for sikkerhets skyld. Det finnes ikke deler fra Biltema på bilen, men om det var Bosch lambda er jeg usikker på. Siden bensinforbruket ligger på ca. 0,75 på blandet kjøring har jeg antatt at lambdaen er ok. Gassresponsen er også upåklagelig. Er det andre symptomer på at lambda ikke regulerer riktig? Temp.giveren er målt ok tidligere, men fort gjort å dobbeltsjekke.
-
Nykkingen er absolutt merkbar, og opptrer på både kald og varm motor. Gummibelg samt et par slanger er nye, de øvrige er sjekket ok. Det er også nye plugger og dyser med tetninger samt overhalt mengdefordeler. Tomgangen er jevn og fin. Starter litt tregt på halvvarm motor, typisk etter hvile på et par timer, ellers ikke noe å melde. Lambda ble byttet for et par år siden. Rotor og fordelerlokk ser fine ut, men alder på pluggledningene vet jeg ikke noe om. Begynner med å bytte de
-
Hei. Vår -93 cabriolet med 2.3 NG har i løpet av det siste året fått en del nye deler, og oppfører seg på det jevne helt eksemplarisk. Har dog et irriterende problem med rykking/nøkking ved forsiktig pådrag (foten så vidt på gasspedalen). Når jeg slipper pedalen helt, og ved normal akselerasjon, oppfører den seg helt fint. Forslag til utgangspunkt for feilsøking eller løsning mottas med takk.
-
Ferien unnagjort, og lambda byttet. Føles som jeg er tilbake ved start: Tungstartet, "stabiliserer" seg på rundt 900 omdr. for så og nesten dø, men henter seg inn igjen. Dette gjentar seg.
-
Litt vanskelig å si hvor plutselig ting dukker opp på en solskinnsbil som bare blir brukt noen dager i året... Tror jeg har kontroll på slanger og annet som har med luft å gjøre. Spjeldhuset er rengjort, fjærer smurt opp og brytere sjekket. Har sett meg ut dyserens fra Rislone, da jeg har god erfaring med andre produkter derfra. Blir forøvrig ny lambdasonde når jeg kommer hjem fra ferie.
-
Ny sensor ligger hjemme og venter på å bli montert, men først noen dager ferie
-
Har lastet opp noen videoer til som info. Samme link som tidligere.
-
Ikke endret/justert noe. Reg.reim byttet i 2017. Dette er en cabriolet, og ikke brukt i vinter. Gikk fint i fjor sommer, men de siste par turene virket det som den gikk i nødmodus etter at den ble varm, dårlig effekt ved belastning. Måler nå mellom 12 og 14 mA. på DPR. Blir litt mer rufsete i gangen når varm, men ellers samme oppførsel. Temp.føler er ok, ca. 2.3 kOhm kald og 500 Ohm varm.
-
Har byttet tomgangsventil og vulket et par suspekte slanger (uten å kunne påvise noen hull). Starter nå lett, og stabiliserer seg fint på ca. 950 omdr. Den har imidlertid samme symptomer ved pådrag. Ligger video her: https://www.dropbox.com/sh/mywhb8fa9gc2iut/AAA-D420tiHtlAi7LBKz4Y1Ka?dl=0 Forslag til videre feilsøking? Hvor lang tid tar det på disse før lambdasensoren bidrar?
-
Har demontert øvre del av manifolden, og med unntak av et par litt løse slangeklemmer ser det helt og fint ut. Reagerte på at det ikke var noen klemme på den vinkla slangen ut fra isv'en og at den andre slangen virket veldig myk. Kan dette ha noe å si? Er en del rust på rørene til dysene, så jeg har ikke veldig lyst til å begynne med dem. Har uansett gitt alle synlige skruer/bolter/mutre en god dusj Fluid Film i tilfelle..
-
Hei igjen. Min 2.3e 10v ng vil ikke gå på tomgang. Starter, men dør stort sett med en gang. Klarer av og til å lirke/pumpe med gassen slik at den "stabiliserer" seg. Med en gang jeg toucher gassen igjen kveles den. Hvis jeg ruser den virker det som den får for mye bensin. Alle slanger og klemmer ser fine ut, men kommer til å demontere alle for å eliminere falsk luft. Er det noe annet som bør sjekkes samtidig? Eller er det noen som har opplevd det samme, og kan lede meg i riktig retning?
-
Ble heldigvis ikke nødvendig (og ikke er jeg sikker på om jeg hadde klart det heller med tilgjengelig verktøy), var nok å flytte fokuset til navsiden. Ble nok bare forvirret av teksten i rep.håndboka. Så takk for hjelpa med å få riktig fokus :-)
-
Slik det står nå skjønner jeg ikke annet enn at akslingen må ned under girkassa for å få løsnet den fra navet.
-
Har tatt på meg å bytte ytre drivakselmansjett, på høyre side, på A4'en til en nevø. Etter å ha boret ut klembolten og tatt ut de øvre leddene trodde jeg det var grei skuring, men der tok jeg feil gitt. Har løsnet boltene på den indre knuten og navbolten, men får ikke akslingen av. Får ikke dratt den nedover og løs på innersiden. Er det noe mer som må/kan løsnes for å komme videre med dette? Gode forslag til løsning mottas med takk. For ordens skyld, er en -99 1.6 AHL.
-
Takk for hjelpa så langt :-) Skal sjekke litt mer rundt denne lyden etter hvert, men nå er i hvertfall ny dynamo bestilt (mye penere motorlyd uten den ulinga). Er det komponenter til denne motoren som har en tendens til å ryke, som det kan være greit å bytte for å være føre var? Bilen har gått i overkant av 242 000. Har planer om å ta vare på denne, og siden den ikke er kritisk i forhold til logistikken i heimen så spiller det ingen rolle om dette er litt arbeidskrevende.
-
Altså, lyden stopper når motoren stopper. Høres ut som et utslitt lager som slutter å rotere... Litt vanskelig å beskrive, men med panseret oppe og motoren i gang høres det ut som et utslitt lager inne i innsugsmanifolden.
-
Takk for innspill. Det jeg oppfattet som en lyd var to forskjellige. Ulingen kommer fra dynamoen, så da byttes denne før neste sesong. Den andre lyden (som høres ut som lager/mekanisk) kommer fra området rundt manifold. Skal sjekke slanger o.l. Denne lyden er ikke veldig hørbar under kjøring, men høres godt når man stopper motoren. Prøvde å laste opp video, men det funka ikke dessverre. Passasjersiden ja.
Bilforumet diskusjon
Bilforumet er plassen du diskuterer bilrelatert innhold. Du spør gode spørsmål og får hjelp av dyktige medlemmer med til sammen tusenvis av år med erfaring fra bilhold. Du kan diskutere alt fra bremseproblemer, tips til montering av ekstralys, hjelp til feilsøking. Du kan også dele dine erfaringer med andre og hjelpe andre medlemmer av dette fantastiske samfunnet.
Kommersielt innhold
Innholdet på forumet er i all hovedsak brukergenerert og blir moderert av brukerne selv. Det er strenge regler for posting av direkte reklame fra eksterne aktører. Forumet eies av Ekstralys as og er hovedsponsor av forumet. Ekstralys og enkelte partnere har anledning å poste umoderert innhold som kan inneholde produktplasseringer. I slike tilfeller vil kommersielt innhold være merket av den som poster i dens signatur.