Gå til innhold

Hvordan tar du forbikjøring?

Ranger emnet


Torfinn

Hvordan tar du en fobikjøring?  

121 stemmer

  1. 1. Hvordan tar du en fobikjøring?

    • Blinker til venstre, så kjører du forbi
      52
    • Blinker til venstre hele tiden mens du kjører forbi
      8
    • Blinker til venstre mens du kjører forbi, så blinker du til høyre
      37
    • Jeg blinker ikke!! (Blinking er for pyser..)
      23


Anbefalte innlegg

På to-felts veier gjør jeg noe sånt som det her:

 

- Sjekker om det kommer noen imot

- Sjekker om det kommer noen fortere bak meg

- Girer ned til 2. eller 3. gir

- Blinker to ganger til venstre

- Legger meg ut til venstre

- Bånn gass

- Blinker fire ganger til høyre mens jeg legger meg inn

- Bremser ned til akseptabel hastighet

 

 

På fire-felts veier går det i noe slikt:

 

- Ser i speilet om han rett bak har tenkt seg forbi

- Blinker ut til venstre

- Titter i dødvinkelen

- Legger meg ut

- Bånn gass

- Blinker meg inn igjen med fire blink når jeg føler for det

 

Kjører sansynligvis ikke noe bedre eller penere enn noen her, men akkurat blinklys og det å "si ifra" til andre hvor jeg har tenkt meg er jeg veldig nøye med. Irriterer meg grønn over folk som ikke blinker seg ut av rundkjøringer mens jeg står og venter for å komme inn, eller de som bare kaster seg ut når de skal kjøre forbi.

 

 

Hvis bilen jeg akkurat kjørte forbi var så snill å bremse litt ned eller gjøre tegn til at "nå er det klart" så pleier jeg å blinke kjøpt én gang ventre, én gang høyre når jeg har kommet meg forbi for å si takk for hjelpen liksom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjekt å blinke ut ja.. var sent ute til Coca Cola-Cup forrige helg. kjørte aggressivt og ville forbi. lå en ny mondeo som kjørte veldig pinglete, og en noe eldre mondeo stasjonsvogn bak denne. jeg blinker ut og gir gass. i det jeg er på siden av den bakerste mondeoen prøver han å legge seg ut, men ser meg akkurat i tide... Værre var det når kompisen min i bilen bak der igjen kom i driv...mundanoen bare svingte ut og traff han i siden :rolleyes: ble heldigvis bare et par kapsler som kanskje skrapte seg litt i en stygghøy fortauskant pluss en bulk i skjermen på den gamle micraen hans.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Originally posted by Tommy_erwin

Kjører sansynligvis ikke noe bedre eller penere enn noen her, men akkurat blinklys og det å "si ifra" til andre hvor jeg har tenkt meg er jeg veldig nøye med. Irriterer meg grønn over folk som ikke blinker seg ut av rundkjøringer mens jeg står og venter for å komme inn, eller de som bare kaster seg ut når de skal kjøre forbi.

 

 

Hvis bilen jeg akkurat kjørte forbi var så snill å bremse litt ned eller gjøre tegn til at "nå er det klart" så pleier jeg å blinke kjøpt én gang ventre, én gang høyre når jeg har kommet meg forbi for å si takk for hjelpen liksom.

 

Jeg liker deg :P.

 

Få kjører mindre pent enn meg med mindre jeg har en veldig bra dag i tillegg til å ha veldig god tid :P. Sier likevel alltid ifra til andre hvor jeg har tenkt meg ved å bruke blinklys. Irriterer meg også grønn over folk som ikke bruker blinklys, spesielt i tilfeller der det kunne hjulpet meg.

 

Og jeg skjønner ikke at noen kan være så blåst at de stemmer på "blinklys er for pingler" eller noe sånt på pollen. Blinklys er for de som har en IQ på over 80, og dermed skjønner at det hjelper de aller fleste å bruke blinklysene iblant.

 

Jeg takker alltid for hjelpen etter forbikjøring med nødblink, men det er fordi knappen er lett tilgjengelig i min bil :).

 

--

 

Litt morro at man kan kjenne igjen folk på forbikjøringene deres. Jeg kjørte mot Narvik fra Kåfjorden et par minutter etter faren min som gjorde det samme, men som skulle til Tromsø. Kjørte veldig langt over fartsgrensa, men det gjorde tydeligvis faren min også. Når jeg nesten var der vi skulle skille vei så jeg en slik bil faren min kjører, men siden det finnes mange slike var jeg ikke sikker. Bilen hans var nesten helt nykjøpt, så skiltnummeret hadde jeg ikke peiling på. Men jeg kjente han faktisk igjen på forbikjøringene. Blinket til venstre mens han kjørte forbi, men ikke til høyre igjen. Ikke mange som gjør det slik :).

- Volvo 240 '88

(x) BMW 520i '91, Opel Astra Stv. '96, Mazda 929 '84, Mazda 929 '84, Mitsubishi Pajero '85, Ford Escort 1,6 CLX '90

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blinker når jeg kjører ut bare, men egentlig ikke så mye vits på min, virker som ingen skjønner at det er blinklyset og ikke 1 stk bremselys. (Har blinklysa i vanlige kjøre\bremselys)

82 Mustang 302 med 280/290 kam,porta topper,

Speed-Pro Hypereutectic w/ Coated Skirt stempler,Accel/Malloy tenningssystem,osv osv

 

96 Mercedes E230

87 Bmw e30 325i. Var pen og trimmet, men ble knust av en "kamerat" :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik gjør jeg det:

Legger meg helt opp i rumpa på bilen fremfor meg, sikter litt på skrå av venstre side av rompa på bilen. Full pedal to the metal mens jeg skyver bilen hardt til den skrenser ut av feltet og gjene tar et par runder på taket etterfulgt av 2-3 piruetter og en halv skru i ekte Hollywood stil. Blinker så systematisk: 2 til venstre, 1 til høyre, 1 blink med fjernlys og 2 blink til høyre mens jeg kjører så vinglete som jeg bare kan "champion-svai" og skriker "The drums of madness, the drums of doooooom!"

 

Stå på ditt, ikke bytt fil.. Hehehe, kremt...

 

Nei, er nok som regel flink med å blinke både ut og inn så lenge jeg anser det som nødvendig, men fristene å prøve metoden over heronfiredevi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På to felts pleier jeg å blinke ut, men etter jeg har begynt forbikjøringen er det begge hender på rattet når jeg akser, dette fordi unoen sporer og herjer noe jævlig spes ved pådrag. Er det vått ute tør jeg nesten ikke kjøre forbi pga hjulspinn

Japanisce Industriabfall, nein danke!

audi s2 morrobil

audi s2 bruksbil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er der jævlig med biler bak meg og slikt så blinker eg ut og gir full spiker.....er det bere eg som ligger bak en gammel lusekjører så smeller eg ned nokken gir og gir full faen forbi og driter i blinklys, sjekker selvfølgelig i speil og slikt etter andre grisekjørere da......på motorvei med fleire felt så blinker eg og sjekker blindsona og alt det der........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg tenker meg om så består fire-felts kjøringen min stort sett av en eneste lang forbikjøring helt til jeg skal ta av veien. Det eneste jeg passer på er hvis det skulle komme en eller annen som kjører enda fortere enn meg selv bakfra. Da blinker jeg meg inn til høyre for å slippe vedkommende forbi før jeg blinker meg ut igjen.

 

Hvis noen foran ikke slipper meg forbi i venstrefila har jeg også den leie uvanen å ligge bare et drøyt sekund bak helt til venstre i fila for å "mase" litt på de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm..

Sjekker alltid forholda bak bilen før jeg tenker på en forbikjøring.. Jeg har vær nær på å bli presset av veien nok ganger selv pga uvettige folk som kaster seg ut forran meg uten å blinke, eller sjekke speila/blindsonen i det hele tatt.. De trur at når de ligger i 140 så er det ingen som kjører så fort som de.. så da bare driter de i å kikke bakover.. Det er farlig!! Sjekk altid forholda bak bilen din når du skal kjøre forbi! om du kjører 30 eller 200..

 

Bruker altid blinklys før jeg legger meg ut, noen ganger ett blink når jeg legger meg inn(alltid hvis det er 2 felt i min rettning, eller eventuellt bare holde venstre feltet :D)

 

Ellers med den lille fattige motoren jeg har.. Så pleier jeg å bygge opp fart bak bilen jeg skal kjøre forbi før jeg legger meg ut.. dette for å overleve drittsekker med større motor som gasser på når du har kommet ut på siden og har møtende trafikk lenger borte på sletta..

 

Edit:

Ser andre har påpekt det her også.. Venstre fila hvor det er 2 filer i en rettning brukes til å kjøre fort i.. Ikke til å holde samme fart som sidemannen.. :)

 

Det med å hilse på/takke folk som har slept deg forbi har jeg veldig sansen for.. Det jeg har enda mer sansen for er de som først slipper deg forbi.. blinker med nødblink lysa selv, så følger etter for å leke :D

 

Hadde en morsom episode med det der.. mellom Tvedestrand og Kristiansand.. Jeg og en kammerat var ute å kjørte en tur i fjor vinter/vår.. Tok igjen en stor Opel kassebil som plutselig begynte å kjøre villt fort.. Vivaro 1.9 DTI stod det på den.. Vi kjørte forbi og han hang på.. Først blei det mye vi som lå forran den... hehe.. Meeen. Vi var jo ikke kjent på strekningen, så vi tok det med ro hver gang vi så slike "Automatisk trafikkontroll" skilt, men det gjorde ikke han.. :D

Da brant han forbi.. Dette var en spenstig kar ute sein på kvelden tenkte vi og hang oss på.. Plutselig begynte han å blinke med nødblinklysa og sakket farten, så så vi en fotoboks på høyere siden..

Han ville vise oss hvor de var :D

Da vi hadde passert første boksen brant vi forbi igjen på neste slette.. det gikk styggfort noen steder, men kassebilen hang på.. ved neste "ATK" skilt slapp vi han forbi igjen.. fremt til neste fotoboks.. og slik fortsatte turen.. Da vi kom til kristiansand og skilte veier la vi bakerst, han kom fortere gjennom bommen enn oss, men da ga vi et par blink med fjernlysa og han blinka masse tilbake med Nødlysa..

 

Det hadde vært utrolig morsomt om denne typen var på forumet her..

I såfall, takk for den turen :D

Vi så det stod Mobilnummer på denne firmabilen som var for et snekker eller byggmester-firma av no slag.. Tenkte flere ganger på å ringe å spørre hvor langt han skulle, men blei liksom ikke no av det.. :)

BMW E46 Coupe

Toyota Corolla KE70 2-dørs

 

The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blinker alltid i kø.

 

På firefeltsvei dropper jeg det, så lenge jeg ikke har noen biler nært bak meg. Har en tendens til å slenge meg ut til høyre også når jeg skal forbi døve og speilmanglende kjerringer med mobiltelefon som tror at venstrefila er for de som vil kjøre i 85 km/t.

1983 VW Golf I GTI 16v

1985 VW Golf II "1.8 CL" 2.8 VR6

2009 VW Scirocco III TSI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår